Mahe šokolaadiamps

See amps on mahedamaitselisem. Lisasin kõrvitsapüreed, mis muudab tumeda šokolaadi tugeva maitse mahedamaks.

  • Valmistusaeg30 min
  • Kogus36 tk

    Ampsu jaoks on vaja:

    • 100 g tumedat šokolaadi
    • 100 g maapähklivõid
    • 200 g kõrvitsapüreed
    • 160 g kaerahelbeid
    • 2 sl vedelat kookosõli
    • 20 g mandlilaaste

    Maitsestamiseks:

    • Näpuotsaga soola
    • Vaniljet
    • Mett või vahtrasiirupit

    Kaunistuseks:

    • Kookoshelbeid
    • 1 tl # mahedat muhedust

    Valmistamine:

    1

    Purusta šokolaad väiksemateks tükkideks, pane kaussi ja siis veevannile sulama.

    2

    Lisa sulanud šokolaadile maapähklivõi, kookosõli ja kõrvitsapüree. Sega kuni segu on ühtlaselt sulanud ja segunenud.

    3

    Võta veevannist välja, sega hulka kaerahelbed, sool, vanilje, mandlid. Soovi korral võid lisada mett või vahtrasiirupit.

    4

    Pane küpsetuspaber kõvale alusele nt ahjuplaadile. Vormi teelusika abil tainast pallikesed ja aseta küpsetuspaberile.

    5

    Kaunista. Ole loominguline kaunistamisel. Puista peale kookoshelbeid…

    6

    Pane pallikesed külmkappi ja lase tunnike tahkuda. Säilita külmkapis.

    Taina tekstuur sõltub sellest, kas sa segad käsitsi või köögikombainiga. Kui segad lusikaga, siis jäävad kaerahelbed ja mandlilaastud terveks ja tainas on tükilisem. Kui kasutada köögikombaini, on tainas ühtlasem ja pehmem.

    Kui pallikeste tegemiseks tundub segu liiga vedel, siis lisa kaerahelbeid. Kui tainas jääb vormimise ajal sõrmede külge, kasta sõrmi vette.

     Kõrvitsapüree sobib alati! 

    • Nutrition Facts

    • Serving Size36 tk
    • Amount per serving
    • Calories0
    • % Daily Value*